Mikä sytyttää palon soittamiseen tai laulamiseen? Miksi musiikki on niin tärkeää? Kuinka pitää yllä motivaatiota? Unelmista totta on oppilaidemme ja opettajiemme tositarinoiden palsta.

 

Tule mukaan, ilmoittaudu kätevästi tästä!

Pauli Niemelä: Jo 5-vuotiaana unelma vain välähti päässä

 

Kaikki alkoi oikeastaan jo 5-vuotiaana, kun Pauli Niemelän mielessä välähti unelma. Nyt hän käy soittotunneilla Uudessa musiikkikoulussa kolme kertaa viikossa. Tuplatunnilla treenataan pianoa ja kerran viikossa rumpuja.

”Viisivuotiaana mulla oli unelmana, että alan joskus soittaa rumpuja. Rummut oli minusta hieno soitin. Se vain välähti päässä, että haluan soittaa niitä”, Pauli muistelee.

Sitten unelma jotenkin unohtui. Myöhemmin kävi niin, että Pauli oli mummin kanssa kuuntelemassa joulukonserttia. ”Siellä välähti päässä, että alan soittaa pianoa.”

 

Lue lisää >

Kokemuksia -Unelmista totta

gallery/pauli_musakoulu_pieni

Veronica Bernat: Soittamiseen voi purkaa tunteita


”Musiikki on aina ollut koulussa lempiaine. Tykkään laulaa ja olen aina ihaillut niitä, jotka osaavat soittaa jotain”, kuvailee Uudessa musiikkikoulussa kitaratunneilla käyvä Veronica Bernat, 12.
Soitinvalinta putkahti päähän, kun Veronica mietti, mitä alkaisi harrastaa. Jostain mielen sopukoista kitara nousi ajatuksiin.
Millaista edistystä tunneilla on tapahtunut ja miksi soittaminen on mukavaa?

 

Lue lisää >

 

gallery/veronica_polaroid

Superneuvot soittotunnille


Mikä on paras ikä aloittaa soittotunnit? Entä jos ei huvitakaan harjoitella? Kokosimme Uudessa musiikkikoulussa vanhempien yleisimmät kysymykset ja havainnolliset vastaukset niihin. Näillä vinkeillä saat lapsen soittoharrastuksen rullaamaan!

 

Lue lisää >

 

gallery/musakoulu_eedit_piano_ei suju_polaroid

Monella se on. Haave. Entä jos ääneni soisi luonnollisesti ja vapaasti? Entä jos ääntä ylipäätään edes jotenkin tulisi sinä hetkenä, kun suu avautuu lauluun?
Oma ääni on hyvin henkilökohtainen juttu, sanoo Uudessa musiikkikoulussa klassista laulua opettava Jaakko Kuusela. Ääni kun on osa sekä kroppaa että psyykettä.

 

Lue lisää >

 

 

Jaakko Kuusela: Lauluhalua vastaan on turha taistella

gallery/jaakko kuusela_polaroid
Nimesi  
Sähköpostiosoitteesi  
Viestisi