Mikä sytyttää palon soittamiseen tai laulamiseen? Miksi musiikki on niin tärkeää? Kuinka pitää yllä motivaatiota? Unelmista totta on Uuden musiikkikoulun oppilaiden ja opettajien tositarinoiden palsta. Aina kun tunnille tulee, on mukavaa, kertoo Pauli.

 

Tule mukaan, ilmoittaudu kätevästi tästä!

Pauli Niemelä: Jo 5-vuotiaana unelma vain välähti päässä

 

Kaikki alkoi oikeastaan jo 5-vuotiaana, kun Pauli Niemelän mielessä välähti unelma. Nyt hän käy soittotunneilla Uudessa musiikkikoulussa kolme kertaa viikossa. Tuplatunnilla treenataan pianoa ja kerran viikossa rumpuja.

”Viisivuotiaana mulla oli unelmana, että alan joskus soittaa rumpuja. Rummut oli minusta hieno soitin. Se vain välähti päässä, että haluan soittaa niitä”, Pauli muistelee.

Sitten unelma jotenkin unohtui. Myöhemmin kävi niin, että Pauli oli mummin kanssa kuuntelemassa joulukonserttia. ”Siellä välähti päässä, että alan soittaa pianoa.”

”Rummut oli sitten oikeastaan äidin idea, kun olin jo unohtanut sen unelmoinnin. Äiti sanoi, että säähän voisit ottaa pianon rinnalle rummutkin”, Pauli kuvailee.

 

”Sen tiedän, että hyväksi haluan tulla.”

 

Pauli itse tykkää kuunnella rock-tyylistä musaa, ja oma suosikkibändi on Nightwish.

”Rumpujen soitto on ollut mahtavaa. Se vaan on kokonaisuudessaan niin hienoa ja mukavaa. On harjoiteltu komppeja ja perusasioita. Mun toiveesta on soitettu myös Nightwishiä.”

Pianotunnilla Pauli on oppinut nopeasti ja soitto sujuu jo sulavasti. Kotona Pauli kertoo harjoittelevansa reippaasti.

”Ja aina kun tänne tulee, on mukavaa”, hän sanoo. Mistä Pauli unelmoi nyt?

”En tiedä, mille tasolle haluan edetä, mutta sen tiedän, että haluan tulla kunnolla oikeasti hyväksi. Oon miettinyt, että alkaisin esimerkiksi musiikinopettajaksi.”

Entä kiinnostaako bändisoitto tai rock-tähteys?

”No ei. Tai mistä sitä tietää, jos mulla joskus välähtää sellainenkin päässä.”

 

Unelmista totta
Nimesi  
Sähköpostiosoitteesi  
Viestisi  
gallery/pauli_musakoulu_pieni