Mikä sytyttää palon soittamiseen tai laulamiseen? Miksi musiikki on niin tärkeää? Kuinka pitää yllä motivaatiota? Unelmista totta on Uuden musiikkikoulun oppilaiden ja opettajien tositarinoiden palsta. Musiikin avulla voi käsitellä tunteita, kertoo Veronica.

 

Tule mukaan, ilmoittaudu kätevästi tästä!

Veronica Bernat: Soittamisen avulla voi käsitellä tunteita

 

”Musiikki on aina ollut koulussa lempiaine. Tykkään laulaa ja olen aina ihaillut niitä, jotka osaavat soittaa jotain”, kuvailee Uudessa musiikkikoulussa kitaratunneilla käyvä Veronica Bernat, 12.
Soitinvalinta putkahti päähän, kun Veronica mietti, mitä alkaisi harrastaa. Jostain mielen sopukoista kitara nousi ajatuksiin.
Tunneilla on tapahtunut Veronican mukaan hyvin edistystä, sillä hän pystyy lukemaan jo nuotteja, ymmärtämään sointuja ja soittamaan lauluja.

"Soittajaksi ei synnytä, vaan siihen opetellaan."

 

Juuri nuottien kanssa sujuvasti pelaaminen onkin Veronican yksi haave.
”Haluaisin oppia soittamaan tosi hyvin sillä lailla, että kun laitetaan nuotit nenän eteen, osaisin vain näppärästi ruveta soittamaan.”
Soittaminen on Veronican mukaan mainio keino työstää omia tunteita. Soittaminen tuo lohtua, jos joskus on vaikkapa paha mieli.
”Silloin saatan vain ruveta improvisoimaan, keksin vain kaikkea. Puran mieltä ja tunteita soittamiseen. Kun puolestaan olen iloinen, soitan iloisesti. Ja aina soittamisen jälkeen on parempi mieli.”
”Tämä on tosi mukavaa. Kaikki, jotka haluavat ruveta soittamaan, niin siitä vain! Ei tarvitse pelätä, että olisi huono, koska soittajaksi ei synnytä, vaan siihen opetellaan,” Veronica kannustaa.

Unelmista totta
Nimesi  
Sähköpostiosoitteesi  
Viestisi  
gallery/veronica_polaroid